Vöröslencse dahl
2025.01.29

Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek kókuszolaj
- 1 tk só
- 2 tk curry por
- 2 kk kurkuma
- 1 tk gyömbérpor
- 0,5 tk fűszerkömény
- 2 db babérlevél
- 250 g vöröslencse
- 750 ml víz
- 1 ek kókuszkrém
Elkészítés:
A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, majd a kókuszolajon elkezdjük megpirítani.
Ha a hagyma már üveges, akkor a babérlevél kivételével hozzáadjuk az összes fűszert, és kicsit megpirítjuk, hogy az aromák felszabaduljanak.
A vöröslencsét átmossuk, majd a babérlevéllel együtt hozzáadjuk a fűszeres alaphoz, felöntjük vízzel, és lassú tűzön 20 perc alatt puhára főzzük.
Tálalás előtt vegyük ki a babérlevelet, majd keverjük bele a kókuszkrémet.