Vöröslencse dahl

2025.01.29

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek kókuszolaj
  • 1 tk só
  • 2 tk curry por
  • 2 kk kurkuma
  • 1 tk gyömbérpor
  • 0,5 tk fűszerkömény
  • 2 db babérlevél
  • 250 g vöröslencse
  • 750 ml víz
  • 1 ek kókuszkrém

Elkészítés:

A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, majd a kókuszolajon elkezdjük megpirítani.

Ha a hagyma már üveges, akkor a babérlevél kivételével hozzáadjuk az összes fűszert, és kicsit megpirítjuk, hogy az aromák felszabaduljanak.

A vöröslencsét átmossuk, majd a babérlevéllel együtt hozzáadjuk a fűszeres alaphoz, felöntjük vízzel, és lassú tűzön 20 perc alatt puhára főzzük.

Tálalás előtt vegyük ki a babérlevelet, majd keverjük bele a kókuszkrémet.