Sütőtök krémleves

Hozzávalók:
- 500 g sütőtök
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek kókuszolaj
- 600 ml víz
- 2 dl kókusztej
- szerecsendió
- bors
Elkészítés:
A sütőtököt megmossuk, félbevágjuk, meghámozzuk, a magokat kiszedjük, felkockázzuk.
A hagymát és a fokhagymát összevágjuk és a kókuszolajon megdinszteljük.
Hozzáadjuk a felkockázott tököt és felöntjük a fele mennyiségű folyadékkal.
Beleszórjuk a fűszereket és az egészet puhára főzzük.
Ha megpuhult turmixgépben vagy botmixerrel pürésítjük.
Beletesszük a kókusztejet/tejszínt és felöntjük annyi vízzel, amilyen sűrűségűre szeretnénk. Felforraljuk.
Ha igazán selymesre szeretnénk, még egyszer összeturmixolhatjuk.
Tálalhatjuk pirított tökmaggal vagy baconnel.
Autoimmun protokollba is beilleszthető, de akkor a borsot és a szerecsendiót érdemes lecserélni valamilyen zöldfűszerre, valamint a tökmagot sem ajánlom.
