Sütőtök krémleves

2025.01.30

Hozzávalók:

  • 500 g sütőtök
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek kókuszolaj
  • 600 ml víz
  • 2 dl kókusztej
  • szerecsendió
  • bors

Elkészítés:

A sütőtököt megmossuk, félbevágjuk, meghámozzuk, a magokat kiszedjük, felkockázzuk.

A hagymát és a fokhagymát összevágjuk és a kókuszolajon megdinszteljük.

Hozzáadjuk a felkockázott tököt és felöntjük a fele mennyiségű folyadékkal.

Beleszórjuk a fűszereket és az egészet puhára főzzük.

Ha megpuhult turmixgépben vagy botmixerrel pürésítjük.

Beletesszük a kókusztejet/tejszínt és felöntjük annyi vízzel, amilyen sűrűségűre szeretnénk. Felforraljuk.

Ha igazán selymesre szeretnénk, még egyszer összeturmixolhatjuk.

Tálalhatjuk pirított tökmaggal vagy baconnel.


Autoimmun protokollba is beilleszthető, de akkor a borsot és a szerecsendiót érdemes lecserélni valamilyen zöldfűszerre, valamint a tökmagot sem ajánlom.